Április elsején új tavaszi menünket szerettük volna bemutatni Nektek. Sajnos a Covid-19 járvány miatt ezt bizonytalan időre elhalasztottuk. Helyette viszont egy speciális ételsort kínálunk. A „Silentium” névre keresztelt degusztációs menü specialitása, hogy otthoni fogyasztásra terveztük, így a kényszerű bezárás alatt is együtt ünnepelhetjük a gasztronómia csodás pillanatait.

A menüt két főre készítettük és ára nincs, mivel ajándékba adjuk 15.000 forintos speciális voucher vásárlása esetén. A vouchereket az újranyitás után két hónapig lehet felhasználni, minden két fő foglalás után egy darabot. A vacsora tulajdonképpen a mi köszönetünk azért, hogy ebben a nehéz időszakban voucher vásárlásával támogatják vendégeink az éttermet, a kollégáinkat és beszállítóinkat.

Degusztációs menü

Sokat dolgozott a csapatunk Mede Ádám séf vezetésével azon, hogy kidolgozzon egy olyan menüsort, amivel otthon is fine dining élményben lehet része vendégeinknek a karantén időszaka alatt. Az ételek, alapanyagok minőségéből természetesen semmiképp sem engedtünk. Azért, hogy tökéletes hőmérsékleten és állagban tudjátok élvezni az ételsort, mintegy 10-15 perces munkára lesz szükség: az ételek befejező műveleteit – a séfünk részletes és jól követhető instrukciói alapján – ezúttal rátok fogjuk bízni. Reméljük, hogy élvezni fogjátok az egész estés interaktív gasztro-kalandot, olyan lesz, mintha csak egy budapesti top étterem válna az otthonotokból.

A degusztációs menü esetén igyekeztünk nagy közönségkedvenceket is beleilleszteni, akár némileg átalakított formában – biztosak vagyunk benne, hogy törzsvendégeink örülni fognak az ismerős ízeknek. Így került a sorba a nagy téli favorit, a füstölt vaj, vagy a füstölt tahitótfalusi pisztráng, illetve a balatonfenyvesi marhaoldalas. A menüsor desszertjében pedig malátás signature desszertünk ízvilága köszön vissza.

Az élményt Tüü Péter head sommelier borpárosítása teszi kerekké: a menüsorhoz megvásárolható a Péter által összeállított borsor is. De ha valaki az otthoni készletből párosítana borokat a fogásokhoz, ahhoz is próbálunk iránymutatást nyújtani.

További részletek a Silentium menüről itt érhetőek el:

https://laurelbudapest.hu/laurel-otthon/