Étterem

Young, Wild & Free

Laurel Budapest

Csapat és csapatszellem, ami előre hajtja a konyhánkat, és amely Mede Ádám vezetésével nem ismer megalkuvást. A Laurel dinamizmusa magától értetődő, hiszen a csapatunk átlagéletkora 26 év. A fiatalos megszállottság olyan szakértelemmel párosul, aminek köszönhetően igazi karakterek, egyéniségek születnek és csiszolódnak össze. A gasztronómia iránti fanatizmusunk a tradíciók és az alapanyagok legmélyebb tisztelete mellett nyit a progresszív konyha felé, célunk pedig, hogy a vendégeink elé tett ételek bebizonyítsák: Mi tényleg az ízek megszállottjai vagyunk.

Menü

Éttermünk háromféle menüsort kínál. A szezonális menüsorunk az évszakok váltakozását követve tematikusan mindig megújul. A Chef menü éttermünk emblematikus ételeit foglalja magába. Vegán étrendet követő vendégeinknek pedig teljes mértékben növényi alapú menüsort állítunk össze minden szezonban.

Séfünk döntése alapján az ételek egyes összetevői változhatnak. Kérjük vegyétek figyelembe későbbi időpontra történő foglalás esetén.

Menüsoraink személyenként értendők, megosztani nem tudjuk vendégeink között.

Chef menü

Laurel-klasszikusok, őszre hangolva. Letisztult, kiforrott signature fogásaink, amelyek hűen tükrözik elköteleződésünket a kiváló minőségű lokális alapanyagok, húsok (marhaoldalas, fürj, fácán), halak (tokhal, pisztráng) mellett. Ismerős, emlékeket felidéző ételeket (halászlé, bodag, mézes krémes) meglepő és játékos formában mutatunk be ebben a menüsorban.

A borok kiválasztásánál legfontosabb szempontunk volt, hogy az étel és az ital együtt nagyobb élményt nyújtson, mint külön-külön. Így érkeztek borok Egerből ugyanúgy, mint Spanyolországból vagy akár Dél-Afrikából, de természetesen egy gyönyörű Tokaji Aszú sem maradhatott le a végéről.

27.000,- Ft
Borpárosítás: 18.000,- Ft
Alkoholmentes ital sor: 9.500,- Ft

Kovászos kenyér, Füstölt Vaj
Sajtos roló
Tokhal, Cseresznye, Bodza
Szardella
Pisztráng, Karalábé, Zöldalma
Fácán, Fekete káposzta, Csicsóka
Fürj, Sárgabarack, Fekete gyökér
„Halászlé,” Bodag
Marhaoldalas, Turbolyagyökér, Balzsamecet
Méz, Gríz, Homoktövis
Maláta, Kakaó, Sóskaramell
Út a vadonba

Konyhánk progresszív, kísérletező oldalát mutatjuk meg az őszi szezonális menüben, amelyet kizárólag vadhúsokra építünk: szarvas, fácán, vadkacsa és nyúl adja a menü gerincét. Meglepő ízpárosítások, merész savak, ázsiai fúziós elemek, fiatalos dinamizmus jelenik meg a tányérokon. Így nyer kettős értelmet a vadon a menü végére.

Az egyik fogásnál a bor virgonc savai az étel vibráló fanyarságával harmonizálnak, egy másiknál a ponzu umami-s ízeit mossák le, megint máshol a desszertbor édességét ellenpontozzák. Izgalmas borválogatás szerte Európából, ritka és őshonos szőlőfajtákkal.

27.000,- Ft
Borpárosítás: 18.000,- Ft
Alkoholmentes ital sor: 9.500,- Ft

Kovászos kenyér, Füstölt vaj
Sajtos roló
Szarvas, Lilakáposzta, Alga
Szardella
Tempura, Mandarin, Ponzu
Fácán, Fekete káposzta, Csicsóka
„Vadas”
Vadkacsa, Savanyú káposzta, Zab
Vadkacsa, Burgonya, Szarvasgomba
Fekete fokhagyma, Fekete ribizli, Miso
Étcsokoládé, Szilva, Umeboshi

Vegán menü

Teljes mértékben növényi alapú menüsorunk, amelyet az őszi természet kincseiből állítottunk össze. A tányérok hűen tükrözik a betakarítás, az őszi „aranynapok” időszakának buja gazdagságát a gyökérzöldségek, hagymafélék, magvak, őszi gyümölcsök sokfélesége révén. Határozott savak, izgalmas ázsiai összetevők, szokatlan ízpárosítások teszik emlékezetessé a menüt.

Talán ehhez a menühöz a legnehezebb és legszebb feladat megtalálni a tökéletes borpárosításokat, de úgy érezzük, hogy sikerült. Ásványos hárslevelű Somlóról vagy lendületes savú, erdei bogyós gyümölcsös mencia Észak-Nyugat Spanyolországból – meglepő és meglepően jó társak az ősz kincseihez.

27.000,- Ft
Borpárosítás: 18.000,- Ft
Alkoholmentes ital sor: 9.500,- Ft

Kovászos kenyér, Olívaolaj
Csicsóka, Birsalma, Gyömbér
Lekváros kenyér
Tempura, Mandarin, Ponzu
Gombaleves
Póréhagyma, Vizitorma, dió
Savanyított grillezett paprika
Karfiol, Miso, Aszalt szilva
Turbolya, Hagyma, Balzsamecet
Körte, Gyömbér, Feketeszezám
Meggy, Babér, Kakaóbab

Szombati ebéd

16.500,- Ft
Borpárosítás: 9.500,- Ft

Szarvas, Lilakáposzta, Alga
vagy
Tempura, Mandarin, Ponzu

Fácán, Feketekáposzta, Csicsóka

“Vadas”
vagy
Marhaoldalas, Turbolyagyökér, Balzsamecet

Méz, Gríz, Homoktövis
vagy
Étcsokoládé, Szilva, Umeboshi

Itallap

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezettek a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Cookie-k törlése, engedélyezése és kezelése a Chrome-ban
Sütik engedélyezése és tiltása a Mozilla Firefox-ban
Sütik engedélyezése és tiltása az Internet Explorerben

Bezárás