Június 18-án csütörtökön végre újranyitjuk a Laurelt, és ismét várjuk a gasztronómia szerelmeseit! Az újranyitásra séfünk, Mede Ádám egy itthon szokatlan és formabontó nyári menüvel készült, amely az Ensō nevet kapta. A hatfogásos nyári menü kizárólag halas fogásokból épül fel. Ádám szenvedélyesen szeret halakkal dolgozni, fontosnak tartja, hogy megmutassa vendégeinknek a kiváló minőségű hazai halainkat. Visszatérő vendégeink eddigi étlapjainkon is számtalan kreatív halas fogással találkozhattak már, amelyekhez a lehető legfrissebb alapanyagokat használjuk: a halak jó része élve érkezik a konyhára, és itt történik a feldolgozásuk. Az Ensō fogásai között három kiváló minőségű hazai hal jelenik meg: a tokhal, az akasztói szikiponty és a süllő – ezekhez társul a langusztin egy kis nemzetközi kitekintésként.

És miért az Ensō elnevezés? Inspirációért ezúttal a japán kultúrkörhöz fordultunk: az ensō egy vagy két laza ecsetvonással megrajzolt kör, amely a megvilágosodás, az elme felszabadulásának a misztikus pillanatát szimbolizálja. Számunkra több dolgot is jelképez ez a szimbólum. Egyrészt azt, hogy az étterem nyitvatartásának immár több mint egy éve alatt a teljes évszakok körét bejártuk, másrészt a szimbólum jelképezi a tökéletességre való törekvésünket: vendégeinknek a maximumot szeretnénk nyújtani az újranyitás után is. Menünk inspirációját képileg ismét Farkas Orsi (Indra Contemporary Fine Art) jelenítette meg.

A nyári menünket inspiráló ensōval összhangban ezúttal hangsúlyosabban jelennek meg ázsiai alapanyagok a fogásokban, tökéletes harmóniát alkotva a domináns lokális alapanyagokkal. A desszerteket ugyanezt a koncepciót követve alkotta meg cukrászséfünk, Ötvös Zsuzsi: a hazai, szezonális gyümölcsök, illetve az általunk a bezárás alatt tartósított lokális alapanyagok egészülnek ki ázsiai összetevőkkel: matchával, norival, misóval.

Friss, üde, bátor és formabontó – ez az Ensō.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezettek a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Cookie-k törlése, engedélyezése és kezelése a Chrome-ban
Sütik engedélyezése és tiltása a Mozilla Firefox-ban
Sütik engedélyezése és tiltása az Internet Explorerben

Bezárás