Kedves Barátaink,

Közeledünk az év utolsó hónapjához, de szerencsére a Laurel naptárja még mindig tele van izgalmas eseményekkel és programokkal. Mutatjuk is, mivel készülünk:

Új téli menüsor

Az időjárással együtt menüsorunk is markánsan megváltozik, így november 30-tól a kései ősz és a kora tél ízei is megjelennek tányérjainkon. Tavaszi és nyári menüsorunkat szezonális hazai alapanyagok, illetve a magyar gasztronómiai hagyományok inspirálták, ami most sem lesz másképp.

A belsőségek, valamint egyes „külsőségek” fogyasztása hagyományosan a szegény ember konyháját jellemezte évszázadokig, manapság azonban számtalan új ízt és textúrát kínálhat a gourmet közönség számára, nem beszélve arról, hogy így az adott alapanyagot a „fülétől a farkáig” fel lehet használni anélkül, hogy bármi kárba veszne. Csapatunk is hasonlóan gondolkodik a Laurel konyháján, aminek köszönhetően az új menü során kóstolhattok rántott malacfület petrezselyem olajos majonézzel, borjúláb chipset konfitált fokhagyma krémmel, vagy abált borjúnyelvet tojáskrémmel.

Laurel Budapest, fine dining étterem, téli menüsor

Malacfül snack

Megtartottuk egyik signature fogásunkat, a harcsapaprikást, ami nyitásunk óta vendégeink nagy kedvence, emellett pedig több másik, magyar konyhából jól ismert étellel is találkozhattok, mint például a véreshurkával, amit bundáskenyéren, pontosabban egy „bundáskalácson” tálalunk magyar szarvasgombával és a Vászolyi Sajtmanufaktúra Balatoni sajtjával megszórva, továbbá az Öreglakról érkező szarvasgerinc is felkerül a menüsorra, amit nudlival kínálunk.

Laurel Budapest, fine dining étterem, téli menüsor
Harcsapaprikás

Természetesen vegán menüsorunk is szezonális változáson megy keresztül, ahol ugyancsak a „fülétől a farkáig” megtalálható egy-egy zöldség, mint például a csicsóka, amit saját ropogós héjába töltünk vissza karamellizált hagymapürével, vagy a zeller, amivel szintén püré formájában, illetve töltelékként is találkozhattok, a fel nem használt részeiből pedig zeller vizet főzünk alacsony hőfokon, 12 órán át.

Laurel Budapest, fine dining étterem, téli menüsor

Zelleres fogás

Mikulás-Napi Sütibolt

Nem lenne teljes az ünnepi időszak Zsuzsi süteményei nélkül, így idén utoljára, december 6-án újra megnyitjuk pop-up Sütiboltunkat a Laurel étterem feletti Babérliget Könyvesboltban. A kínálat minden ízével az ünnepekre fogunk hangolódni, amelyben szerepet kap pár téli klasszikus – természetesen a megszokott Zsuzsis-csavarral – valamint, ahogy az előző alkalommal is, most is lesznek vegán desszertek, mint például az emblematikus briós szendvicsünk, amit most először édes verzióban kóstolhattok meg. Ha kíváncsi vagy a kínálatra vagy rögtön előrendelnél belőlük párat, akkor azt itt tudod megtenni.

Laurel Budapest, fine dining étterem, téli menüsor, sütibolt

Laurel Karácsonyi Ajándékdoboz

Nincs karácsony Laurel ajándékdoboz nélkül, amelyben a kettő fős vacsorautalvány mellett egy Laurel Budapest Extra Brut pezsgőt (0,375 l), házi zakuszkát, Laurel kekszet, valamint egy üveg házi granolát is elrejtettünk.

Laurel Budapest, fine dining étterem, téli menüsor, karácsonyi ajándékdoboz

Laurel Szilveszteri Champagne Vacsora

Idén is lehetőséged van nálunk tölteni az év utolsó napját, ahol a hamarosan frissülő, téli menüsorunkat egy külön erre az alkalomra összeállított Champagne párosítással kísérjük.
A vacsora ára tartalmazza a tízfogásos vacsoraélményt, a Champagne párosítást, vizet és a szervizdíjat.

Bízunk benne, hogy hamarosan találkozunk!

A Laurel csapata