Szuper hírrel jelentkezünk a Balaton, a fröccs és Ádám ikonikus bodagjának rajongói számára. Az ország egyik legszebb, legkedvesebb vasútállomásán egy igazi balatoni találkozóhelyet hozunk létre, ahol az északi parton nyaralók bármikor összefuthatnak egy jéghideg fröccsre, egy bodagra és néhány jó sztorira, legyen a szállásuk Kenesétől Badacsonyig bármerre, érkezzenek gyalog, kerékpárral, autóval, vonattal vagy távolsági busszal. Csopak szívében várunk titeket, közvetlenül a 71-es út mellett.

Megtisztelő a felkérés a MÁV részéről, hogy az egyik legkörnyezetbarátabb közlekedési formát, a vasúti közlekedést népszerűsítsük. Tudtátok, hogy nyáron Budapestről óránként közlekedik a Katica Interrégió vonat, mely légkondícionált kocsikkal és kerékpártárolókkal még péntek délután is két óra alatt leér Csopakra? De a vonatot a Balaton környéki közlekedésre is kiválóan használhatjátok, ha a fröccsözés után hazamennétek Alsóörsre, Akarattyára, Kenesére, vagy folytatnátok az éjszakát Balatonfüreden. Ha kocsival vagy kerékpárral érkeznétek, az állomás hatalmas saját parkolójában ingyenes parkolási lehetőséggel várunk titeket.

A bodag már a Laurel megszületésekor Ádám védjegyévé vált, éttermünkben is folyamatosan étlapon van különböző formákban ez a nagyon egyszerű étel, melynek ízét, egyedi és tökéletes állagát nálunk a faszenes sütés adja. Ádám  mindig is fontos inspirációs forrásnak tartotta a népi konyhát, így talált rá a hagyományos cigánykenyér receptjére is hét éve. Ezt a receptet aztán folyamatosan fejlesztette és tökéletesítette azóta. Az általa megalkotott bodag könnyű, mégis ropogós állagának két titka van. Az egyik, hogy a tészta viszonylag hosszú időn keresztül érik-fermentálódik, így sok levegő kerül bele, szuper foszlós és könnyű lesz. A végleges ízt és textúrát a Green Eggben sütés adja meg: kívül ropogós lesz, és enyhe füstös aromát kap.

A legutóbbi Gourmet Fesztiválon megismert körömpörköltes bodag mellett Csopakon több formában is meg fog jelenni a cigánykenyér.  Vörösborban sült marhafarokkal  szendvics formájában, és szmókerben készült lecsóval egy vegán fogás kiegészítőjeként. Séfünk egyfajta küldetéstudattal is állt a csopaki resti nyitásához: szeretné megmutatni, hogy a már elterjedt street food ételek mellett tud ez a műfaj olyan újdonsággal szolgálni, ami nem nemzetközi alapokkal rendelkezik, hanem a népi konyhában gyökerezik és annak továbbéléséhez, élővé, megfoghatóvá tételéhez járul hozzá.

Gyertek, kóstoljatok, igyunk együtt egy fröccsöt, beszélgessünk a MÁV 375,008-as pályaszámú gőzmozdonya mellett Csopakon.

A Csopaki Restivel kapcsolatos híreket a facebookon ITT tudjátok követni.

A csopaki popup mellett természetesen Budapesten is várunk titeket nagy szeretettel (és némi bodaggal 😉) !