Október elsején indul a Laurel Budapest fine dining étterem új őszi menüje Aranynapok néven. Őszi menüsorunk ételein keresztül azt szeretnénk megmutatni, hogy az ősz nem az elmúlás, sokkal inkább az alapanyagok bőségének, gazdagságának az időszaka, igazi szüreti időszak. A szezonális menüsor nevét – nem véletlenül – Hamvas Bélától kölcsönöztük: számára az Aranynapok az az időszak, amikor az ember „teleihatja magát az érettség illatával,” amikor „a természet önszántából szórja el egész vagyonát.” Ezt a hangulatot képi formában ismét Farkas Orsi (Indra Contemporary Fine Art) jeleníti meg számunkra, akinek az Aranynapok című festménye kifejezetten az őszi menüsorunkhoz készült.

Az őszi természetnek ez a sokszínű, sokízű gazdagságát hozzuk el budapesti belvárosi éttermünkbe látogató vendégeink számára: vadhúsokat, őszi gyökérzöldségeket, csicsókát, szőlőt, körtét, szarvasgombát. Az új őszi menübe séfünk, Mede Ádám elkészítette saját változatát a budapesti fine dining éttermekben is gyakran megforduló ikonikus levesből, a gulyásból: séfünk marhafarokból készített alaplével és marhafarokkal töltött gyoza batyuval tálalja a saját verzióját.

Az ősz jegyében megújul a Laurel Budapest étterem hatfogásos vegán menüsora is, ahol szintén az őszi alapanyagok kerülnek terítékre. A signature ételeinket felvonultató nyolcfogásos séfmenünk gerince ugyan változatlan marad, de apróbb változtatásokkal séfünk egy-egy fogást itt is az őszi szezonra hangolt át.

A Laurel Budapest borbár menüjében is hoz változást az ősz: itt a desszertek újulnak meg a szezonalitás jegyében. Cukrászséfünk a szilvát, illetve a fügét állította ezúttal őszi borbár desszertjeink középpontjába, amelyekhez izgalmas borokat is kóstolhatnak a belvárosi borbárunkba látogató vendégeink.

Fine dining étterem, top étterem Budapest

A Laurel Budapest, amellett, hogy egy degusztációs menüt kínáló, élménygasztronómiára építő, Budapest belvárosában található fine dining étterem, egy laza borbár és tapas bár is egyben, amely országos szinten egyedülálló bortrezor rendszert biztosít vendégeinek.

Aktuális étlapunk és itallapunk a következő linkeken érhető el:
DEGUSZTÁCIÓS MENÜ