Január hetedikén indul a Laurel Budapest fine dining étterem új téli menüje Téli emlékek néven. Ez a szezonális menüsor több szempontból is fontos számunkra. Egyrészt tavaly tavaszi nyitásunk óta ez a negyedik szezonális menünk, ami azt jelenti, hogy először érünk egy teljes kör végére az évszakok ciklikus váltakozásában. Ez alatt az egy év alatt sokat alakult, finomodott a szezonalitásra alapozó kiinduló koncepciónk. A szezonalitás mellett mára jól tetten érhető ételsorunkban a tematikusság: keresünk egy olyan, az adott szezonhoz valamilyen szempontból szorosan kapcsolódó témát, amely aztán központi szerepet kap az ételek megtervezésénél. Az ételeken túl az adott témát és a hozzá kapcsolódó érzeteket, hangulatokat Farkas Orsi (Indra Contemporary Fine Art) jeleníti meg minden alkalommal képileg a kifejezetten a menüsorunkhoz készült festményén. A szezonalitásnak ez a fajta komplex megjelenítése, úgy hisszük, egyedülálló a budapesti fine dining éttermek körében.

A másik ok, amiért fontos számunka ez a menü, az a személyessége. A tél az elcsendesülés, a lelassulás időszaka, amikor könnyebb nosztalgikus hangulatba kerülni, felidézni a gyerekkori teleket, a hozzájuk kötődő élményeket. Ebben mi is segítünk: az új téli menünk ízei, színei, illatai gyerekkorunk teleit, téli emlékeit próbálják meg felidézni minden egyes fogásban – amihez természetesen saját gyerekkori élmények, téli emlékek adták a kiindulópontot. Csupa ismerős íz – egy kis csavarral. Mindjárt az első fogás, a véreshurka és a csalamádé a téli disznóvágások hangulatát idézi meg, itt mégis formabontóvá válik kivivel párosítva. A tradicionális módon készülő kakasleves is a nagymama levesének emlékét idézi fel, de itt is érnek meglepetések. A klasszikus rácponty – bár a magyar konyhára jellemző összes, szinte közhelyszerűvé vált összetevőt felvonultatja – mégis rendhagyó lesz Mede Ádám séf értelmezésében.

A desszertek is gyerekkori emlékeket idéznek meg: a madártejet, a gesztenyepürét, a hosszú időn keresztül kavargatott, sűrű-ragacsos szilvalekvárt a kamrában, a dédi hájas tésztájának a roppanását – ami még egyszer visszacsatol a menüsort kezdő véreshurkához, mintegy keretet adva a múltidézésnek.

Degusztációs menü

Téli menünk mellett a nyolcfogásos, ikonikus ételeinket felvonultató séfmenüt is tovább finomította, illetve összehangolta a szezonnal séfünk. Hatfogásos, teljesen növényi alapú vegán menünk pedig tobzódik a szezon izgalmas, színes zöldségeiben és melengető fűszerekben.

Top étterem Budapest

A Laurel Budapest, amellett, hogy egy degusztációs menüt kínáló, élménygasztronómiára építő, Budapest belvárosában található fine dining étterem, egy laza borbár és tapas bár is egyben, amely országos szinten egyedülálló bortrezor rendszert biztosít vendégeinek.

Aktuális étlapunk és itallapunk a következő linkeken érhető el:
DEGUSZTÁCIÓS MENÜ