A Laurel Budapest fine dining étterem konyhai csapata számára is fontos a folyamatos megújulás, az új ismeretek, új inspirációk gyűjtése. Ezúttal a cukrászséfünk, Ötvös Zsuzsanna vett részt a Barcelona melletti Viladecánsban Jordi Bordas négynapos mesterkurzusán.

Jordi Bordas spanyol mestercukrász, aki 2011-ben Lyonban megnyerte a cukrász-világbajnokságot is, az úgynevezett „B-Concept Method” létrehozója és kidolgozója. Az innovatív módszer lényege a tiszta ízélmény maximalizálása a receptfejlesztés során, miközben a mai kor igényeinek megfelelően egészségesebb (laktóz- és gluténmentes, vagy akár vegán) desszerteket lehet készíteni. Ez a gyakorlatban, nagyon leegyszerűsítve, úgy néz ki, hogy például a klasszikus csokoládéhab receptjéből elhagyja az összes „mellékes” összetevőt (tejet, tejszínt, tojássárgát), amelyek pusztán a hab-állag elérése miatt szerepelnek a receptben, de a fő összetevő, a csokoládé tiszta ízét nagyban befolyásolják-elnyomják. Helyettük vizet, semleges ízű zsiradékokat és egyéb, cukrászati felhasználásban sokszor forradalminak ható anyagokat használ a megfelelő állag eléréséhez a tiszta íz megőrzése mellett.

A négynapos kurzus mind elméleti, mind gyakorlati tudást is adott a világ minden tájáról (Hollandia, Hongkong, Németország, Svédország stb.) érkező kilenc résztvevőnek. Szó volt a receptfejlesztés elméleti hátteréről, a Jordi által használt főbb alapanyagok fizikai-kémiai tulajdonságairól, illetve hat komplex desszertet állítottak össze a résztvevők Jordi vezetésével a negyedik nap végére.

Ahogy a legjobb éttermek Budapest városában, úgy a belváros szívében lévő Laurel Budapest is fontosnak tartja, hogy a különböző ételallergiákkal (laktóz, glutén) rendelkező vagy speciális étrenden élő (vegán) vendégeit is maximálisan ki tudja szolgálni. Pontosan ezért kínáljuk már nyitás óta hatfogásos vegán degusztációs menüsorunkat is, amely szinte egyedülálló a budapesti fine dining éttermek között.  Ez a mesterkurzus éppen ezen a vonalon tudott segíteni a főcukrászunknak: bár nem a fő cél Jordi módszerében a „mentes” receptek kidolgozása, mégis nagyon sok receptúrája glutén- és laktózmentes, vagy akár vegán.  Így a kurzus nagyon sok új ötletet adott cukrászséfünknek új mentes desszertek készítéséhez a budapesti top éttermünkbe és a borbár részbe.

Fine dining étterem és borbár Budapesten

A Laurel Budapest, amellett, hogy egy degusztációs menüt kínáló, élménygasztronómiára építő, Budapest belvárosában található fine dining étterem, egy laza borbár és tapas bár is egyben, amely országos szinten egyedülálló bortrezor rendszert biztosít vendégeinek.

Aktuális étlapunk és itallapunk a következő linkeken érhető el:
DEGUSZTÁCIÓS MENÜ