Tokaj vagy Tokaj-hegyaljai borvidék a világ első zárt borvidéke 1737 óta, ahol a gyönyörű Mád település is fekszik.

Kora szombati reggel izgatottan és sietve indultunk a Laurel Budapest étterem csapatával, hiszen az egyik legkiválóbb borászattal volt szerencsénk együtt dolgozni a „Mád- Furminti napok” keretében.

A Juliet Victor borászatnak vagyis „Tokaj koronájának” küldetése, hogy megteremtsen egy nemzetközi színvonalon is elismert borkínálatot, majd ezen borok segítségével újra definiálja a magyar borokról alkotott képet is.

Kiemelkedően magas színvonalú pincészet, lenyűgöző táj, kedves emberek. Szívélyes fogadtatás remek kávéval, mindenhol mosolygós arcok, tele energiával. Így vártak bennünket,  a Laurel Budapest étterem csapatát.

A borászat a segítségünket kérte, hogy a Laurel Budapest borbárban is megismert és megszokott kiváló minőségű boraikhoz megfelelő ízvilágú és a boraikhoz illő kiváló minőségű ételeinket párosítsuk. A Laurel étterem séfje, Mede Ádám és díjnyertes sommelier kollégánk, Tüü Péter aktívan együttműködve kitalált egy fenomenális ízkompozíciót, amelyben mind az étel mind a borok kölcsönösen kiemelik egymást.

Az ételeink nagysága az egyszerűségükben és mégis a részletekben rejlik, ahogy erre a Laurel Budapest borbár menüje esetén is törekszünk. A kovászos rozskenyér, marhafarok, nektarin, cheddar sajt, padron paprika, kovászos uborka, thai szója szósz- passion fruit ízeket a borok ihlették. Azonban egy klasszikus, de természetesen gondosan összeállított sajtválogatás sem hiányozhatott a palettáról.

A kulináris élvezetekkel teli napot Szepesi Lilla, fiatal énekesnő zárta. A borászat kertjében felállított zenei kis színpad táncos mulatsággá nőtte ki magát, ahol a zamatos borok és ízletes ételek már megalapozták a jó hangulatot.

A munka mellett volt időnk körbe nézni a rendezvényen, így betekintést nyerhettünk a mádi ízekbe is. A rendezvényre többen kitelepültek a környékről házi lekvárokkal, kézműves sörökkel, kürtőskaláccsal. A Laurel étteremben hazai ízekkel dolgozunk, így bármerre is járjuk az országot, mindenhol igyekszünk a lokalitás jegyében megismerkedni a helyi különlegességekkel, ezzel is közelebb lépve célunkhoz, hogy mi legyünk az egyik top étterem Budapest városában. Alkalom adtán Mede Ádám séfünk előszeretettel be is építi ételeibe az újonnan megismert alapanyagokat és ízvilágot.

Köszönjük a Juliet Victor borászatnak, hogy a Laurel Budapest éttermet hívta meg a rendezvény ételkínálatának támogatására és köszönjük, hogy részesei lehettünk egy remek esemény színvonalának emelésében.

Fine dining étterem Budapest

A Laurel Budapest, amellett, hogy egy degusztációs menüt kínáló, élménygasztronómiára építő, Budapest belvárosában található fine dining étterem, egy laza borbár és tapas bár is egyben, amely országos szinten egyedülálló bortrezor rendszert biztosít vendégeinek.

Aktuális étlapunk és itallapunk a következő linkeken érhető el:
DEGUSZTÁCIÓS MENÜ